Beleidsnieuws

Phoenix-premie verlengd

De coronacrisis heeft in 2020 en 2021 heel wat impact gehad op de economie, met gevolgen voor tal van sectoren en de arbeidsmarkt. Daarom had de Brusselse regering een nieuwe tewerkstellingsmaatregel in het leven geroepen : phoenix.brussels. Deze premie moet werkgevers helpen om nieuwe medewerkers aan te werven. Werkgevers die een Brusselaar aanwerven die pas is ingeschreven bij Actiris, en/of die geen job meer heeft door de coronacrisis, kunnen daarvoor financiële steun krijgen. Deze steunmaatregel is geldig voor de rekrutering van bepaalde werkzoekenden en is ook tijdsgebonden.

De Brusselse regering heeft beslist om de periode van deze premie te verlengen. De premie phoenix.brussels is nu ook geldig voor contracten getekend tussen 1 januari 2021 en 30 september 2022 met een indiensttreding voor 1 oktober 2022. Naar gelang het profiel van de kandidaat, ontvangt de werkgever een premie van maximum €800 of €500 die maandelijks wordt uitgekeerd gedurende een periode van maximum 6 maanden.

Alle werkgevers (rechtspersonen en natuurlijke personen), zowel in de privé als openbare instellingen die contractuelen aanwerven, genieten van de voordelen van phoenix.brussels. De medewerker krijgt een contract van onbepaalde duur of wordt aangeworven voor minstens 6 maanden (en voor minstens een halftijdse functie).

Om van een van deze drie premies te genieten, moet de werkgever het aanvraagformulier van de premie phoenix.brussels ten laatste 2 maanden na de aanvang van het contract bezorgen.

U leest hier het volledige Actiris-bericht