Nieuws uit de sector

Partnerschap Levenslang Leren gaat van start

Op 23 november kwam het nieuwe partnerschap Levenslang Leren voor het eerst digitaal samen. Het partnerschap werd opgericht op voorstel van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met de oprichting van het partnerschap toont de Vlaamse regering haar ambities om levenslang leren te stimuleren en maakt ze duidelijk dat leren niet stopt na de schoolloopbaan.

De voorzitter van het partnerschap Levenslang Leren is Professor Ans De Vos van de Antwerp Management School. Zij hoopt ons klassieke, lineaire denken over leren en werken te doorbreken en zegt hierover: “Leren is essentieel om inzetbaar te blijven, en om transities te kunnen maken doorheen de loopbaan. In dit partnerschap brengen we actoren uit onderwijs en arbeidsmarkt samen om een gezamenlijke visie hieromtrent uit te bouwen én acties te formuleren om dit in praktijk te brengen.”

Namens de SERV maken volgende leden deel uit van het partnerschap: Jeroen Boudewijns (Boerenbond), Sam Coomans (ACV-CSC), Jonas De Raeve (VOKA), Sarah Lambrecht (ABVV), Dirk Malfait (Verso), Joris Renard (Unizo) en Justine Scholiers (ACLVB). Daarnaast bestaat het partnerschap namens het onderwijslandschap en de onderwijsverstrekkers uit Eddy Demeersseman (Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Daisy Denolf (GO!), Joke Drijkoningen (Federatie Basiseducatie), Bieke Morlion (UGent), Marc Vandewalle (UCLL) en Els Willems (POV), namens private opleidingsverstrekkers (sectorfonds en Syntra vzw) uit Henk Dejonckheere (Alimento) en Chris Vencken (SYNTRA Limburg), en tot slot uit Kurt Berteloot (Katholieke Onderwijs Vlaanderen) namens de Commissie Levenslang Leren van de Vlor, Dirk Buyens (Vlerick) namens een Business school en Johan Vandenbranden (OVSG) namens het lokaal niveau.

Het partnerschap Levenslang Leren heeft de opdracht gekregen om tegen juni 2021 een ambitieus actieplan aan de Vlaamse Regering voor te leggen. Wordt dus vervolgd.

Lees hier meer.