Nieuws uit de sector

Oproep: Close the Gap – PC Solidarity

Close the Gap wil in het kader van PC Solidarity, haar Belgische activiteitenluik, de digitale kloof in België verder helpen te dichten door hoogwaardige gebruikte computers ter beschikking te stellen en hierdoor de toegang tot technologie van bepaalde doelgroepen te vergemakkelijken. De klemtoon ligt op het verhogen van de kansen tot tewerkstelling voor kansarme groepen.

De toegekende steun aan geselecteerde projecten is twee- of drieledig: kwaliteitsvolle gebruikte desktop pc's (met helpdeskondersteuning gedurende een jaar), twee dagen train-the-trainer-vorming en, in uitzonderlijke gevallen, financiële steun (maximum 50 euro per gevraagde pc) voor opstartkosten die gepaard gaan met het gebruik van de pc's.

Voor wie?

Organisaties of verenigingen die kansarme mensen, autochtoon of allochtoon, begeleiden om hun ICT-competenties uit te breiden en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het kan bijvoorbeeld gaan om organisaties uit de bijzondere jeugdzorg, verenigingen van mensen in armoede of migranten, organisaties die armoede bestrijden en tewerkstellingsprojecten rond IT.

In het kader van deze projectoproep komen overheidsdiensten, zoals OCMW's of gemeentelijke diensten, niet in aanmerking. Onderwijsinstellingen komen evenmin in aanmerking.

Hoe uw aanvraag indienen?

U kunt hier online een kandidaatsdossier invullen

Hoe indienen? Bekijk de video.
Als u niet zo goed vertrouwd bent met computers, bel of mail het contactcentrum: 02 500 4 555, proj@kbs-frb.be.

Timing

Start: 15/04/2015
Dien uw dossier in voor: 15/07/2015

Selectiecriteria

Bekijk de selectiecriteria die de onafhankelijke jury zal hanteren

Contact

Voor algemene informatie: Contactcentrum - 02 500 4 555
Voor specifieke vragen: Hélène Deconinck - 0475 50 35 96, Secretariaat - 02549 02 53

Documenten


Close the Gap - PC Solidarity