Nieuws uit de sector

Opleidingsbeurs 2022 in T&T

Op donderdag 9 juni 2022, van 10u tot 16u, vindt dé opleidingsbeurs over werk en Nederlandstalige (beroeps)opleidingen in het Brussels gewest plaats. Dit jaar opnieuw een live editie in de gebouwen van Tour&Taxis – Shed 2, Havenlaan 86c, 1000 Brussel. Al de informatie vind je gebundeld terug op website www.opleidingsbeurs.brussels of op de Facebookpagina. Neem zeker een kijkje!

Op deze beurs ontdek je een interessant aanbod aan Nederlandstalige opleidingen en begeleiding naar werk. Een vijftigtal Brusselse organisaties geven je graag meer uitleg en een antwoord op al je vragen. Je vindt er een overzicht van de Nederlandstalige (beroeps)opleidingen, diverse diensten voor begeleiding naar werk en projecten die je de kans geven om werkervaring op te doen.

Moeilijkheden om Nederlands te spreken? Geen probleem, we heten je van harte welkom op het onthaal, waar medewerkers van Tracé Brussel vzw je verwelkomen in het Frans en/of Engels. Deze beurs is gericht op zowel werkzoekenden als andere geïnteresseerde bezoekers. Het is de ideale gelegenheid om veel interessante organisaties te ontdekken die een springplank naar werk en/of een opleiding kunnen zijn. Als professional of consulent ben je ook van harte welkom om kennis te maken met het Nederlandstalig netwerk van begeleidings- opleidings- en werkervaringsorganisaties.   

We stellen de verschillende sectoren op een interactieve manier voor (horeca, zorg, bouw, veiligheidsberoepen, ICT en transport & logistiek). Bovendien kan je ook deelnemen aan workshops rond werken in Vlaanderen, hoe de beste opleiding te vinden om zo te starten met de job die bij je past, of kan je deelnemen aan demonstraties met Horeca Forma Be Pro. Ten slotte geeft een multimediaruimte bezoekers de kans om hun digitale vaardigheden te ontdekken en informatie te krijgen waar ze deze verder kunnen ontwikkelen.

Voor consulenten, lesgevers of docenten is er de mogelijkheid om een groepsbezoek in te plannen. Je kiest dan zelf het tijdstip dat het beste past en wij verwelkomen je aan de ingang. Daarnaast kan je met behulp van het didactisch materiaal je cursisten of werkzoekenden grondig voorbereiden op hun bezoek aan de Opleidingsbeurs.

Wees dus allemaal welkom, en snuister zeker eens door de website ter voorbereiding. De opleidingsbeurs is volledig gratis.

De Opleidingsbeurs wordt georganiseerd door Tracé Brussel vzw en de Brusselse Werkwinkels in samenwerking met Actiris en VDAB en mede ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), de Vlaamse overheid en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.