Nieuws uit de sector

Opleidingen telewerk

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) lanceert een oproep rond opleidingen over telewerk. Het doel is het stimuleren van opleidingen die bijdragen aan duurzaam en werkbaar telewerken in ondernemingen in Vlaanderen.

Ondernemingen uit de private sector kunnen tot 80.000 euro subsidie aanvragen om opleidingen rond telewerk te organiseren voor hun werknemers, met inbegrip van werknemers in tijdelijke werkloosheid. 

Competenties die in de opleidingen aan bod komen hebben betrekking op digitale vaardigheden, leidinggeven op afstand, werken op afstand zoals bijvoorbeeld efficiënt online vergaderen, zelf-organiserend vermogen en psychisch welbevinden. De ruime scope waarbinnen de opleidingen moeten passen zijn deze 4 clusters van de 21ste-eeuwse vaardigheden: digitale geletterdheid, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden en zelfregulering.

De oproep staat open van 15 februari tot en met 30 april 2021. De goedgekeurde projecten kunnen starten op 1 september 2021 en krijgen een maximale looptijd van 15 maanden. Geïnteresseerden kunnen zich bij de projectaanvraag laten bijstaan door medewerkers van de afdeling ESF en Duurzaam ondernemen.

Meer info leest u hier.