Nieuws uit de sector

Opleiding verpleegkunde voor werkenden

Het Sint-Guido-Instituut heeft haar ALOV-opleidingsconcept (Anders Lopende Opleiding Verpleegkundige)  nog meer afgestemd op de noden van (deeltijds) werkende kandidaten.  

Sinds een aantal jaren biedt het Sint-Guido-Instituut een opleiding verpleegkunde aan die de combinatie werken en studeren mogelijk maakt. Als school willen ze tegemoetkomen aan de steeds stijgende vraag naar professionele zorgverleners - die in de nabije toekomst enkel nog zal toenemen. Hun ALOV-opleiding staat zowel open voor (deeltijds) werkenden als niet-werkenden. Vanuit het gegeven dat het voor werkenden een zware belasting en engagement vraagt om vaak in combinatie met een gezin te studeren hebben zij hun opleidingsconcept wat hertekend, flexibeler gemaakt en afgestemd op de noden van die kandidaten. Vanaf de start van de nieuwe module op 1 februari  2018 kunnen kandidaten onder meer een deel van de leerinhouden begeleid zelfstandig verwerken via “blended learning”, mag een deel van de stages binnen de werktijd gelopen worden, kunnen de modules gespreid worden en kan er een verkort studietraject gevolgd worden. 

Naast de ALOV start op 1 februari ook de opleiding zorgportaal. Dat is een opleiding tot verpleegkundige in samenwerking met VDAB en CVO Lethas waarbij de normale studieduur wordt verlengd met een half jaar maar de slaagkansen sterk worden verhoogd door het integreren van ondersteunende vakken in het curriculum zoals Nederlands, studiemethodiek, communicatietraining, rekenvaardigheden … . Bovendien ligt het studietempo trager dan in de normale opleiding. Hierbij richten ze zich vooral tot anderstaligen en taalzwakke kandidaten. 

Beide opleidingen starten op 1 februari 2018.

Voor verder informatie kan u steeds terecht bij de opleidingscoördinator Erik van den Bossche telefonisch of per mail. ( erik.vandenbossche@sintguido.be)

De opleidingsfolder kan je hier vinden.