Nieuws uit de sector

Opleiding HBO5 verpleegkunde/zorgportaal

Het Sint-Guido-Instituut biedt in samenwerking met VDAB sinds een aantal jaren de opleiding HBO5 verpleegkunde/zorgportaal aan. De opleiding start op maandag 1 februari 2021.

Deze opleiding richt zich tot anderstalige kandidaten of kandidaten die specifieke noden ervaren en extra ondersteuning nodig hebben bij het studeren binnen het hoger onderwijs. De studieduur van 3 jaar wordt met een half jaar verlengd waardoor het tempo waarop de lessen gegeven worden trager verloop en de student meer verwerkingstijd krijgt.

Naast de gewone verpleegkundige vakken zijn binnen het curriculum van deze opleiding een aantal ondersteunende vakken opgenomen zoals Nederlands, communicatieve vaardigheden, rekenvaardigheden, relationele vaardigheden,  studiemethodiek, enz. Door deze aanpak wilt men kandidaten maximale ondersteuning en slaagkansen bieden.

Om te starten met deze opleiding moeten kandidaten aan de VDAB voorwaarden voldoen. Geïnteresseerde kandidaten kunnen terecht op één van de infodagen: 12 november 2020, 9 december 2020 en 14 januari 2021, telkens van 9u-12u. Inschrijven is vereist in functie van de coronamaatregelen via info@sintguido.be.

Kandidaten die vragen hebben of ze in aanmerking komen voor deze opleiding kunnen contact opnemen met kaatje.geerts@vdab.be.