Nieuws uit de sector

Opleiding Digital Coördinator

Van maandag 6 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021 organiseert VDAB, in samenwerking met Google Digitaal Atelier, de opleiding Digital Coördinator .

Als digital coördinator bevorder en verbeter je de online verkoop. Je geeft mee vorm aan digitale communicatieacties en gebruikt verschillende digitale kanalen zoals social media, zoekmachinemarketing, e-mailmarketing en webshop. Je kan werken met verschillende professionele tools, zoals: content calendars, mailchimp en Google Analytics. Je volgt ook de resultaten mee op, want commerciële groei is jouw doel. Kansen voor verbetering geef je door aan collega's die jou helpen bij de realisatie.

De opleiding duurt 4 weken en is geen finaliteitsopleiding. Het kan gezien worden als een bovenbouw of onderbouw voor een andere, commerciële/klantgerichte opleiding.  

Om aan de opleiding deel te nemen moet je beschikken over de volgende basiscompetenties: computer opstarten en afsluiten, e-mail versturen en e-mails opvolgen met bijlage, online contact maken (chat, hangout, …), basis tekstverwerking (knippen, plakken, kopiëren, typen, …). Verder moet je Nederlands niveau B2 bezitten, gemotiveerd zijn om van thuis uit te kunnen leren en in groep kunnen werken. De opleiding is volledig digitaal (geen stage).

Werkzoekenden die betrokken zijn bij commerciële beleidsvorming en uitvoering of die in hun toekomstige functie en/of opleiding voor het eerst met digital marketing geconfronteerd worden zijn welkom. Ook werkzoekenden die deze opleiding willen gebruiken als een opstapje naar een andere commerciële/klantgerichte opleiding kunnen deelnemen.

Meer info leest u hier.