‘Onze’ jongeren of … ook die van jullie?

Met deze boodschap manifesteerde de sector van persoonlijke ontwikkelingstrajecten (deeltijdse vorming) afgelopen woensdag 20 maart 2013 op het Bolivarplein aan het Noordstation.

Persoonlijke ontwikkelingstrajecten bieden, voor de meest kwetsbare jongeren, sinds jaren een waardevol en effectief antwoord voor het (opnieuw) aansluiting vinden met zichzelf, met hun omgeving en met de school.

Reeds een aantal jaren voerde Minister van onderwijs Pascal Smet (sp.a) geen indexering meer door. Hierdoor missen de aanbieders van persoonlijke ontwikkelingstrajecten momenteel 14% indexverhoging, wat neerkomt op 1 miljoen euro.

De sector ondersteunt de vraag van Minister Smet om in de begrotingscontrole  van april, het verlies aan indexverhoging recht te zetten.

Persoonlijke ontwikkelingstrajecten zijn een optie voor heel wat jongeren die kiezen voor het deeltijds onderwijs en de sector is dan ook een partner in deze. Hopelijk krijgen alle aspecten van dit leersysteem de nodige aandacht en middelen om een kwaliteitsvol aanbod te kunnen doen voor deze kwetsbare doelgroep.

www.foyer.be