Nieuws uit de sector

Online infosessies Leerwinkel Brussel

Leerwinkel Brussel organiseert, in samenwerking met Brik, deze maand nog drie interessante online infosessies.

Op woensdag 23 juni 2021, van 14u tot 15u, vindt de infosessie 'Online infosessie over hoger onderwijs in België: Nederlandstalig of Franstalig studietraject?' plaats. De Pôle académique de Bruxelles en Leerwinkel Brussel nodigen je uit om deel te nemen aan deze online infosessie waarin de specifieke kenmerken van elk onderwijssysteem worden toegelicht. Tijdens deze sessie kan je ook kennismaken met de hulpmiddelen en instellingen die je bij je studiekeuze kunnen helpen. Leerloopbaanbegeleidsters geven uitleg in het Frans en Nederlands en staan open voor jullie vragen. Om deel te nemen, kan je je tot 22 juni om 12u inschrijven via deze link.

Op dezelfde dag, woensdag 23 juni 2021, organiseert Leerwinkel Brussel ook een infosessie over sociale opleidingen. Weet je niet welke mogelijke studies er zijn in Brussel die leiden tot een job in de sociale sector? Of twijfel je nog tussen bepaalde studies? Dan is deze infosessie zeker iets voor jou! Kom het allemaal ontdekken tijdens deze online infosessie waar Leerwinkel het licht laat schijnen op verschillende opleidingsmogelijkheden in de sociale sector. We zoomen extra in op de opleiding ergotherapie! De infosessie vindt plaats van 15u tot 16u. Om deel te nemen, kan je je tot 22 juni om 12u inschrijven via deze link.

Op woensdag 30 juni 2021, van 14u tot 15u, vindt de infosessie over verder studeren in Brussel plaats. Een studiekeuze maken is niet eenvoudig, en roept veel vragen op: Heb je (bijna) je diploma secundair onderwijs? Benieuwd naar het Brusselse onderwijs- en opleidingsaanbod? Heb je vragen over het verschil tussen hogeschool en universiteit? Denk je er aan een beroepsopleiding te starten na de zomer? Nood aan begeleiding bij je studiekeuze of leervragen? Leerwinkel Brussel kan jou hierbij helpen! Tijdens deze online infosessie overlopen we deze vragen en maken we ook tijd voor jouw vragen over verder studeren in Brussel. Deelnemen kan door je vooraf in te schrijven via deze link (inschrijvingen sluiten de dag ervoor om 12u).