Vooraan

Nouveau job? Le prochain stop!

Op dinsdag 12 maart 2019 gaven VDAB en Actiris het startschot van hun nieuwste campagne Nouveau job? Le prochain stop!, met als doel om Franstalige Brusselaars warm te maken voor 3000 jobs in de Vlaamse Rand. 

In de Tracé Brussel-nieuwsbrief van vorige week las u het al: VDAB en Actiris hebben een nieuwe campagne op poten gezet om Brusselaars warm te maken voor een job in de Vlaamse rand. Dat was nodig, vermits ongeveer een vijfde van alle vacatures uit de Vlaamse rand blijft openstaan. VDAB ontving in 2018 maar liefst 14.672 vacatures, over alle sectoren heen, waarvan er nog 3.000 niet zijn ingevuld. Voor heel wat werkzoekende Franstalige Brusselaars blijkt die Vlaamse Rand namelijk nog altijd onbekend terrein te zijn. 

Bij lancering van de campagne werd een 'Job on, hop off’-tour georganiseerd, die hen van het Muntplein tot bij potentiële Vlaamse werkgevers in de Rand brengt. Caroline Mancel, adjunct-directeur-generaal bij Actiris: “Als kick-off voor onze campagne brengen we met de ‘Job on, hop off’-bus beide partijen letterlijk bij elkaar. Onderweg leren werkzoekende Brusselaars de vele werkmogelijkheden in hun buurt kennen. Daarmee bewijzen we letterlijk dat Vlaanderen niet ver weg is en dat mogelijke jobs niet onbereikbaar zijn."

Om aan te tonen dat een job dicht bij huis niet onmogelijk is, lanceert VDAB bovendien de jobmap, een interactieve, online kaart die alle jobs in de rand rond Brussel weergeeft. Die kan je via deze link terugvinden.

Meer info over de campagne vindt u hier

Zoek een artikel