Nieuws uit de sector

Nieuwe zorgportaal-opleiding

In het Instituut Sint-Guido start op 4 februari 2019 een nieuw traject HBO5 verpleegkunde, aangevuld met ondersteunende vakken en intensieve begeleiding voor studenten met specifieke noden. 

Zorgportaal is een samenwerkingsinitiatief tussen Sint-Guido en VDAB dat al enkele jaren loopt, en die kandidaten via een specifiek aangepast traject met extra ondersteuning de mogelijkheid biedt om het diploma van gegradueerd verpleegkundige te verwerven. De normale studieduur van 3 jaar wordt hierbij verlengd tot drie en een half jaar, deze verlengde studietijd wordt ingevuld met een aantal ondersteunende vakken waardoor de slaagkansen van de kandidaat toenemen.

De opleiding richt zich specifiek tot:

  • anderstaligen, nieuwkomers, van wie het diploma verpleegkunde niet erkend is in België of die zich willen omscholen tot verpleegkundige; 
  • studenten die om uiteenlopende redenen extra ondersteuning tijdens de studie nodig hebben of die al geruime tijd de schoolbanken hebben verlaten en de draad weer willen oppakken.

De extra ondersteuning omvat onder meer lessen Nederlands, studiemethode, medisch rekenen en individuele coaching ... Een diploma secundair onderwijs is niet nodig om te starten. Je moet wel slagen voor enkele tests en minstens taalniveau Nederlands 2.4 hebben behaald.

Sint-Guido organiseert nog infomomenten op 8 en 29 januari 2019, telkens van 9u00 tot 11u. Plaats van de infosessies: Sainte Adresseplein 12, 1070 Anderlecht.

Meer informatie in de folder en bij de studiegebiedcoördinator personenzorg van Sint-Guido, tel. 02/520.86.30.