Beleidsnieuws

Nieuwe verdeelsleutel contingent art.60§7 verhoogde staatstoelage

Wanneer een OCMW een begunstigde ter beschikking stelt aan een sociale economie initiatief in het kader van art.60§7, dan kan het OCMW hiervoor aanspraak maken op een verhoogde staatstoelage.

Jaarlijks kent de Staatssecretaris, bevoegd voor de sociale economie, een contingent toe dat het aantal betrekkingen vastlegt dat recht geeft op een verhoogde staatstoelage, d.i. het zogenaamde contingent.

In overleg met de OCMW-vertegenwoordigers VVSG, UVCW en VBSG heeft Staatssecretaris Maggie De Block beslist om voor het jaar 2013 een nieuwe verdeelsleutel toe te passen. Voortaan zal er niet meer gewerkt worden met een contingent van voltijds equivalenten dat wordt toegekend, maar wel met een maximumbudget dat een OCMW kan terugvorderen op jaarbasis.  Met deze werkwijze komt de Staatssecretaris tegemoet aan de vraag naar meer flexibiliteit en administratieve vereenvoudiging.

Bekijk de omzendbrief van 15 maart 2013 betreffende art.60§7 verhoogde staatstoelage 2013 en

de lijst met het maximumbedrag voor 2013 per OCMW voor art.60§7 verhoogde staatstoelage op de website van de POD Maatschappelijke Integratie.