Nieuws uit de sector

Nieuwe projecten

JES Brussels introduceert twee nieuwe projecten: een pilootproject in samenwerking met Defensie en een wekelijkse jobclub. Daarnaast organiseert men een tweede editie van ZOOM Horeca en een nieuwe sessie 3 dagen in de Ardennen.

Woensdag 16 september van 13u tot 17u kunnen jongeren kennismaken met de kansen die Defensie hen biedt in hun zoektocht naar een job. Ze ontdekken er de verschillende componenten en jobs die je bij Defensie terugvindt, krijgen antwoorden op hun vragen en kunnen ook defensie ervaren (touwenparcours, medisch atelier). Inschrijven kan hier. Contact: Iebel Devos, iebel.devos@jes.be, 0470 66 07 36.

Elke woensdagmiddag van 14u tot 16u organiseert JES Brussels ook een wekelijkse jobclub. De jobclub is dé afspraak voor jonge Brusselse werkzoekenden. Om zich te versterken in de zoektocht naar werk is het niet langer nodig zich dagenlang aan één stuk te investeren. Elke woensdagnamiddag kunnen ze à la carte langskomen, indien ze dat zelf wensen, naargelang hun behoeften, telkens voor een nieuwe workshop. Een kans om zich te versterken, hun netwerk te verbreden en te socializen met andere jonge werkzoekenden. Meer info vindt u via deze link

Tenslotte organiseren ze een tweede editie van ZOOM Horeca, een vooropleidingstraject dat duurt van 12 oktober tot 13 november. Doel is om de perfecte match te vinden tussen een jongere en een kwalificerende horeca-opleiding. Contact:  Sarah Vergaerde, sarah.vergaerde@jes.be, 0499 69 53 82.

Tenslotte organiseert JES Brussels een driedaagse in de Ardennen van 23 tot 25 september 2020. Meer info en contact via Iebel Devos, iebel.devos@jes.be, 0470 66 07 36.