Nieuws uit de sector

Nieuwe opleiding tot monteur van zonnepanelen

Op maandag 3 februari 2020 start Rising You, in samenwerking met VDAB, met een voltijdse opleiding tot monteur van zonnepanelen voor het bedrijf EnergyVision. Zij zoeken hoofdzakelijk monteurs in Brussel. De opleiding staat open voor elke werkzoekende, maar is op maat van kortgeschoolde en laag taalvaardige nieuwkomers ontwikkeld.

In het traject zitten de volgende onderdelen vervat: attitude-training, basis montage technieken en montage zonnepanelen, basis elektriciteit, veilig werken op hoogte en op daken, VCA, rijbewijs theorie en individuele coaching van de kandidaten. 

De opleiding is voltijds en vindt voornamelijk plaats in Brussel en in Antwerpen. Men houdt rekening met de woonplaats en de mobiliteit van de cursisten. De opleiding is voor de cursisten gratis en eindigt rond juli 2020 met een stage van twee weken bij het bedrijf. Als die positief geëvalueerd wordt, dan volgt er een korte IBO van maximaal 4 maanden. Vervolgens is de kans op een vast contract zeer groot.

Men is op zoek naar kandidaten uit de regio die voldoen aan deze voorwaarden:

  • + 18 jaar oud
  • Ingeschreven als werkzoekende bij VDAB
  • Een minimum taalniveau van 1.2 is vereist. Een niveau van 2.1 is echter aan te bevelen
  • Fysiek in orde
  • Zonder hoogtevrees

Er wordt bovendien een infosessie voorzien op dinsdag 21 januari om 09:00 uur in Bergensesteenweg 1440 te Anderlecht. Inschrijven kan via deze link.

Na de infosessie voorziet men een kort individueel gesprek met elke geïnteresseerde kandidaat. Kandidaten die aan de voorwaarden voldoen worden uitgenodigd op een selectiedag op woensdag 29 januari in Anderlecht. Daar volgen praktische proeven en een kennismaking met de werkgever. Er is plaats voor 12 kandidaten, die mee door de toekomstige werkgever geselecteerd zullen worden.