Nieuws uit de sector

Nederlands voor anderstaligen in de verkoop

Op maandag 17 mei 2021 start VDAB met de opleiding Nederlands voor anderstaligen in de verkoop. Deze opleiding is een voorlopleiding voor wie wil doorstromen naar de opleiding verkoop Mode of algemeen winkelbediende. 

In deze opleiding leer je het Nederlands dat je nodig hebt om als winkelbediende of verkoper mode te werken (luisteren naar instructies, vragen van een klant beantwoorden, een gesprek aan de kassa voeren,...). Daarnaast leer je ook solliciteren en werk je aan je uitspraak van het Nederlands. In de opleiding is een algemeen luik van activiteiten voorzien. Dan volgen er opdrachten om je te specialiseren als verkoper mode of algemeen winkelbediende. Er zijn ook praktijkopdrachten. De opleiding wordt aangevuld met een module rekenen en basis ICT (computerlessen).

Deze opleiding duurt ongeveer 15 weken (maandag tot vrijdag van 9u tot 16u) en op het einde van de opleiding heb je taalniveau B1 of 2.2 behaald. Daarna ga je naar een opleiding verkoop mode of algemeen winkelbediende. 

Instapvoorwaarden: een basiskennis van het Nederlands hebben, gemotiveerd zijn om in de verkoop te werken en bereid zijn om in het weekend (zaterdag en zondag) en eventueel 's avonds te werken. Je kan 4,5 dagen per week les volgen en je hebt als voorbereiding de opleiding 'Nederlands voor anderstaligen voor de verkoop: oriëntatiemodule' gevolgd.

Meer info: Nisrine Boujida (0474 70 17 85) en via de website van VDAB.