Nieuws uit de sector

Laptops om digitale kloof te dichten

VDAB Brussel en Actiris hebben geïnvesteerd in laptops om de digitale kloof te dichten. De bemiddelingsdiensten stellen 204 laptops ter beschikking van de Brusselse opleidingsorganisaties die in opdracht van VDAB Brussel beroepsopleidingen of beroepsoriëntaties organiseren. 

Door de coronacrisis vinden vandaag heel wat opleidingen digitaal en vanop afstand plaats. Bijgevolg worden dus heel wat werkzoekenden zonder eigen computer of de juiste digitale competenties benadeeld in het zoeken naar een job en het volgen van een beroepsopleiding. Actiris en VDAB Brussel sloegen daarom de handen in elkaar en werkten een kordaat ondersteuningsaanbod uit. 

VDAB Brussel lanceerde eind vorig jaar een oproep aan zijn opleidingspartners om na te gaan welke partners onvoldoende laptops hebben om hun opleidingen digitaal verder te zetten voor elke ingeschreven werkzoekende. Negen partners tekenden in op de oproep, goed voor 169 laptops. De overige 35 laptops worden voorbehouden voor nieuwe projecten, specifiek gericht naar kortgeschoolde Brusselse werkzoekenden met grote afstand tot de arbeidsmarkt. 

Meer leest u hier.