Nieuws uit de sector

Kick-off promocampagne duaal leren

Op woensdag 28 november 2018 werd duaal leren in een hogere versnelling gebracht met de lancering van een nieuwe promotiecampagne.

Bij Audi in Vorst, waar er jongeren uit elektromechanische technieken duaal het merendeel van hun opleiding volgen, kwamen Vlaams minister van Onderwijs Crevits en Vlaams minister van Werk Muyters de campagne voorstellen en ook een kijkje nemen hoe de duale opleiding er in de praktijk geïmplementeerd wordt. 

Naar aanleiding van de organieke opstart van duaal leren op 1 september 2019 moet de nieuwe website www.duaalleren.vlaanderen jongeren stimuleren om een positieve keuze voor deze onderwijsvorm te maken. Op de website kunnen jongeren o.a. op basis van hun interesses een ‘mix’ maken om zo hun ideale duale opleiding te vinden. Op korte termijn volgen er ook nog een radiospot en worden er affiches verspreid in onderwijsinstellingen en advertenties in werkgeversmagazines. De campagne is een samenwerking tussen het departement Onderwijs en Vorming, het departement Werk en het agentschap SYNTRA Vlaanderen.

Hilde Crevits, minister van Onderwijs (CD&V): “Vanaf september 2019 wordt duaal leren in heel Vlaanderen breed uitgerold. Iedere jongere uit het technisch, beroeps of buitengewoon onderwijs kan dan kiezen tussen een voltijdse en een duale leerweg voor het behalen van een diploma. En dat is niet te vroeg, want Vlaanderen is echt klaar voor een leersysteem dat is aangepast aan de 21e eeuw. Dat merk je aan de steeds stijgende aantallen scholen, centra en ondernemingen die voluit kiezen voor duaal leren. Onze campagne moet zorgen voor een extra duwtje in de rug en leerlingen en hun ouders ervan overtuigen dat dit de ideale mix voor hun toekomst is.”

Dit schooljaar worden reeds meer dan 40 duale studierichtingen aangeboden, in het Brussels gewest hebben jongeren de keuze uit 17 verschillende opleidingen. Ook BRUZZ was aanwezig op de lancering en maakte een korte reportage van het event.

Zoek een artikel