Nieuws uit de sector

Junior Digital Test Engineer

De Pool Opleiding Werk Digitalcity.brussels, waarin de sector en de publieke diensten voor opleiding en tewerkstelling Brussels Formation en Actiris samenwerken, heeft een opleidings-en tewerkstellingstraject ontwikkeld voor de functie van Junior Digital Test Engineer bij Sogeti. 12 Brusselse werkzoekenden werden geselecteerd voor het traject en volgden 35 dagen intensieve training bij Digitalcity.brussels. 

Het traject kwam er naar aanleiding van de toenemende digitalisering die als gevolg heeft dat er in de toekomst heel wat vacatures onvervuld blijven, ook in de ICT-sector. Sommige bedrijven kampen daardoor met een tekort aan kandidaten voor specifieke functies. In België heeft Sogeti, een merk van de Capgemini Group, een aantal vacatures opengesteld voor 'Junior Digital Test Engineers' op het gebied van kwaliteits- en softwaretests. 12 Brusselse werkzoekenden stapten mee in het traject en kregen les in de volgende vakken: projectmanagement, Agile/Scrum principes, databases, Web, Cloud, API's, webservices, en specifieke softwaretesttechnieken dankzij de TMAP body of knowledge.

Dit vakkenpakket heeft de cursisten in staat gesteld de nodige vaardigheden te verwerven om bij Sogeti als Digital Test Engineer aan de slag te gaan. Bovendien hebben de stagiairs taaltests afgelegd (in het Engels) en konden zij daarna gratis cursussen volgen dankzij de taalcheques van Actiris. Uiteindelijk werden 11 van de 12 stagiairs aangeworven. Alvorens hun vaste contract te ondertekenen, volgen zij een FPIE van 4 maanden (Individuele Beroepsopleiding in het Bedrijf) om hun opleiding in het bedrijf te voltooien.

Meer leest u hier.

Meer info via info@digitalcity.brussels of Noémie Valcauda - noemie.valcauda@digitalcity.brussels.