Publicaties en analyse

Jaarverslag Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)

De Raad van de VGC onderlijnt in zijn jaarverslag 2020-2021 dat coronacrisis een stempel drukte op het voorbije jaar, maar de werking niet lam legde.

‘Integendeel, we komen hier sterker uit’ verzekert de Raad. Men vergaarde technische knowhow om de vergaderingen online en hybride te houden, experimenteerde met flexibele vormen van burgerdialoog en zorgde voor veilige studeerplekken. Een diversiteitsplan maakte de werking van de Raad klaar voor de toekomst.

De raadsleden voerden het voorbije jaar intense debatten vanuit een grote betrokkenheid voor Brussel: over de Brusselse scholen, over de cultuur in het stadsleven, over zorg dragen voor Brusselaars die kwetsbaar zijn, over ruimte creëren voor jongeren en over de plaats van het Nederlands in deze stad.

Onder de initiatieven lezen we activiteiten voor scholen en groepen, digitale dialogen met jongeren, een parlementswandeling, het Mini-kinderparlement en ook activiteiten voor het brede publiek. Zo nodigde men, als alternatief voor de 11 juli-receptie, de Brusselaars uit op een expo en optredens in hun huis, samen met de gemeenschapscentra.

Lees het volledige verslag.