Publicaties en analyse

Jaarverslag SERV

In de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) leveren de sociale partners (Vlaamse werkgevers- en werknemersorganisaties) jaarlijks studie- en advieswerk over tal van sociaal-economische thema’s zoals de begroting, werkgelegenheid, vorming en opleiding.

De SERV bracht in 2018 ruim honderd adviezen uit. Daarnaast werd met de Vlaamse Regering een akkoord afgesloten om een versnelling hoger te schakelen voor werkbaar werk. Hoewel hun corebusiness arbeidsmarktbeleid en sociale bescherming blijft, werd naar nieuwe uitdagingen en investeren in de toekomst het actieplan ‘digitalisering’ gelanceerd en de laatste hand gelegd aan een akkoord over circulaire economie. Hierbij is de focus op brede horizontale akkoorden belangrijk. Niet alleen omdat de lange termijn voor ogen gehouden wordt, maar ook omdat de SERV hiervoor breed stakeholders wil bevragen, betrekken én hun visie op eigen initiatief wil uitdragen.

De neerslag van het werkjaar 2018 vindt u in het jaarverslag. Via een gebruiksvriendelijke toepassing krijgt u snel een beeld van de belangrijkste activiteiten van het voorbije jaar.

In de SERV zetelen vertegenwoordigers van de werkgeversorganisaties Voka (Vlaams Netwerk van Ondernemingen), UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondernemers), BB (Boerenbond) en Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) en van de werknemersorganisaties ACV (Algemeen Christelijk Vakverbond van België), ABVV (Algemeen Belgisch Vakverbond) en ACLVB (Algemene Centrale van Liberale Vakverbonden van België).