Publicaties en analyse

Jaarverslag CAD De Werklijn vzw 2018

Het jaarverslag 2018 van CAD De Werklijn vzw staat online. Het hoofddoel van de organisatie is de professionele integratie van Brusselse werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Om dit te bereiken probeert de vzw samen met de werkzoekende de stappen te zetten die nodig zijn om de kansen op werk zo groot mogelijk te maken. Voor de uitvoering van het traject werken ze samen met de opleidings- en tewerkstellingspartners in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en daarbuiten, indien nodig. Bij trajectbegeleidingen ligt de focus op 3 verschillende manieren van werken: procesmatig, integraal en laagdrempelig.

De organisatie werkte in 2018 volop aan hun bekendmaking. Dit gebeurde onder andere door een bezoek aan verschillende (partner)organisaties, door middel van individuele contacten en deelname aan externe intervisie- of overlegmomenten en overlegplatforms. Zo was de Werklijn aanwezig op de Interzonale vergaderingen en de Zonale Commissies van Tracé Brussel vzw en werkt de organisatie ook samen met de Brusselse Werkwinkels. 

2018 was een druk jaar voor de Werklijn: intakegesprekken met 205 werkzoekenden, langdurige begeleidingen met 114 klanten en ook uit vorige jaren werden nog 151 werkzoekenden begeleid. Daarnaast startten ze 219 nieuwe begeleidingen op voor Actiris.

Het volledige jaarverslag kunt u hier lezen (Werklijn vanaf p.43).