Nieuws uit de sector

Introductiecursus en kennismakingstoer

Op donderdag 19 mei 2016 organiseert Tracé Brussel een nieuwe introductiecursus en kennismakingstoer. De ideale manier voor (nieuwe) medewerkers om de Nederlandstalige sector van socio-professionele inschakelingsorganisaties in Brussel te leren kennen.

Voormiddag

In de voormiddag nodigen we je van harte uit voor de introductiecursus: een inleiding in het Brussels landschap van opleiding, werkervaring en tewerkstelling. Je krijgt uitleg over de verschillende betrokken overheden en hun bevoegdheden, de arbeidsmarktproblematiek van het Brussels hoofdstedelijk gewest en specifieke uitdagingen in de regio en tenslotte het inschakelingsaanbod van de Nederlandstalige Brusselse organisaties.

Namiddag

In de namiddag gaan we op bezoek bij enkele partnerorganisaties die jullie graag laten binnenkijken in hun concrete opleidings- of begeleidingspraktijk. Dé gelegenheid om andere organisaties beter te leren kennen. We bezoeken een drietal organisaties met verschillende opleidingen, werkervaringsprojecten of ander begeleidingsaanbod voor werkzoekenden.

Het is mogelijk om aan beide of één van beide dagdelen deel te nemen.

Inschrijven of meer informatie opvragen kan per mail.