Nieuws uit de sector

Interzonale activa.brussels, doelgroepverminderingen en werkplekleren

Tracé Brussel vzw, VDAB, het Vlaams Departement Werk en Sociale Economie en Actiris organiseren op 1 april 2019 een interzonale (infovergadering) over activa.brussels, doelgroepverminderingen en werkplekleren in het kader van de interregionale mobiliteit van Brusselse werkzoekenden.

De institutionele hervormingen hebben er toe geleid dat elke regio en gemeenschap zijn eigen pakket van tewerkstellingsmaatregelen uitgewerkt heeft voor doelgroepen op de arbeidsmarkt. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien informeren we u graag over hoe een aantal van de Vlaamse maatregelen in elkaar zitten. We kijken daarbij specifiek naar welke maatregelen relevant zijn voor Brusselaars en of ze toegankelijk zijn voor Brusselse werkzoekenden. Ook de combinatie met Brusselse maatregelen, zoals activa.brussels, komt hierbij aan bod om een zo compleet mogelijk overzicht te bieden.

Deze infovergadering wil een overzicht bieden van deze maatregelen in Brussel en de tools aanreiken voor tewerkstellingsconsulenten om alle informatie hieromtrent tot in de details terug te vinden. De sessie is dus primair gericht op consulenten en trajectbegeleiders, maar uiteraard zijn alle geïnteresseerden welkom. De interzonale vindt plaats op maandag 1 april, 15u-17u op de 4de verdieping van het Jobhuis van de stad Brussel, Antwerpselaan 26 (Brussel).

U kan zich via deze link inschrijven (voor 26 maart 2019). 

Zoek een artikel