Nieuws uit de sector

Inspiratiegids van en voor Jobcoaches

Vluchtelingenwerk Vlaanderen publiceerde recentelijk een inspiratiegids waarin de jobcoaches hun verhalen en ervaringen delen, geplaatst in het grotere geheel van een arbeidsmarkt onder spanning. 

De jobcoaches van Vluchtelingenwerk Vlaanderen waren gedurende anderhalf jaar actief op diverse plekken in Vlaanderen en Brussel en ondersteunden in die periode zo’n negentig nieuwkomers. Dit leverde een schat aan ervaringen en verhalen op, die meer inzicht bieden in de zoektocht naar oplossingen.

De inspiratiegids bestaat uit vier verschillende hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk brengt men het brede verhaal van de moeilijke toegang tot jobs, de verschillende spelers en de plaats van de vrijwillige jobcoaches hierin. Daarna, in hoofdstuk twee, wordt er kort opgesomd wat de noden zijn waarop de nieuwkomers en bedrijven hun hebben gewezen aan de hand van concrete voorbeelden. In het derde hoofdstuk gaat men dieper in op de jobcoaches zelf zoals onder andere hun takenpakket, noden, vaardigheden en motivatie. Tenslotte worden er in het laatste hoofdstuk enkele aanbevelingen geformuleerd. 

U leest de inspiratiegids via deze link