Nieuws uit de sector

Individuele ondersteuning interregionaal duaal leren

Het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, lanceert een oproep om de mobiliteit van individuele jongeren in de opleidingen duaal leren aan te moedigen. Het gaat om het faciliteren en ondersteunen van initiatieven waarbij een student die een opleiding volgt in het systeem van duaal leren in één van de drie gemeenschappen, de mogelijkheid krijgt om praktijkervaring op te doen in een andere gemeenschap. Het Fonds geeft hiervoor een financieel duwtje in de rug.

Deze oproep is bedoeld voor studenten in de opleiding duaal leren (secundair, hoger onderwijs of volwassenenonderwijs) die interesse hebben om een praktijkstage te volgen in een andere taalgemeenschap binnen België. De toelage kan (onder andere) dienen voor vervoers- of verblijfsonkosten tijdens de stage. De aanvraag moet verplicht worden ingediend samen met de trajectbegeleider, organisatie, het opleidingscentrum of de school. Er is geen beperking naar sector of beroep. De duur van de werkstage wordt door de stagebegeleiders zelf bepaald en kan variëren van twee weken tot verschillende maanden, naargelang de aard van de stage.

Bij het indienen van de aanvraag zijn er een aantal inhoudelijke criteria en doelstellingen: talenkennis verdiepen, kennis van andere cultuur/ gemeenschap, vakkennis verdiepen en vaardigheden verhogen (organisatie, planning, samenwerking, projectwerk…).

Aanvragen kunnen worden verstuurd naar het Prins Filipfonds t.a.v. Sarah Reyn, reyn.s@mandate.kbs-frb.be (tel. 02 549 61 56, GSM 0471 89 32 00). Meer info leest u hier.