Nieuws uit de sector

European Vocational Skills Week

Van 5 tot 9 november 2018 vindt de derde editie van de European Vocational Skills Week plaats in Wenen. 

Tijdens de European Vocational Skills Week plaatst men excellente voorbeelden van beroepsonderwijs en training in de schijnwerpers (VET - Vocational Education and Training). 

In het Brussels hoofdstedelijk gewest coördineert Bruxelles Formation dit evenement en organiseert ze verschillende activiteiten met betrekking tot de doelgroepen en preferentiële thematieken van partners. Voor 2018 heeft de organisatie ervoor gekozen om zich te focussen rond de thematiek Pedagogische methodes om uw competenties te versterken.

Er worden 4 evenementen georganiseerd, gericht op 4 doelgroepen:

  1. Een conferentie met alle partners in het Beroepenpunt, waarbij (universitaire) experten en vertegenwoordigers van bedrijven uitgenodigd worden om te debatteren over verschillende thema's, de voordelen van opleidingen in bedrijven, begeleiding ... De Brusselse partners zijn: de Polen van Bruxelles Formation, de instellingen voor socioprofessionele inschakeling, Actiris, VDAB Brussel, het Beroepenpunt, Syntra Brussel, Tracé Brussel vzw ...
  2. Een mini-salon voor het grote publiek in het Beroepenpunt, gericht op opleidingen in bedrijven, 'zelfstudie': stands FPIE, Stages First, IBO ...
  3. Een toer in de Centra voor de Erkenning van Verworven Competenties voor de leden van de Brusselse coördinatie en enkele journalisten met een simulatie van bepaalde testen.
  4. Een persconferentie.

Meer info (in het Engels), vindt u hier