Nieuws uit de sector

European Vocational Skills Week

Van 5 tot 9 november vond de European Vocational Skills Week plaats. Overal in Europa werden er events georganiseerd die beroepscompetenties en aanverwante aspecten in de spotlights plaatsten. In het Brussels hoofdstedelijk gewest werd door Bruxelles Formation een ochtendconferentie georganiseerd rond mentorschap.

De conferentie ging van start met de lezing Mentorschap in ondernemingen: tendenzen, uitdagingen en kansen door Nicolas Roland, onderzoeker in de pedagogische wetenschappen aan de ULB. De belangrijkste boodschap die hier werd meegegeven is dat mentorschap zich niet mag beperken tot instructie maar dat een mentor ook autonomie bij de lerende moet stimuleren gezien dit vaak voor een hogere leerwinst zorgt. Daarna volgde een debat over mentorschap waar good practices werden voorgesteld, beleidsmaatregelen geëvalueerd en knelpunten en opportuniteiten gesignaleerd. Tracé Brussel vzw nam hier ook aan deel met een specifieke focus op de vernieuwde rol van de mentor binnen duaal leren.

In de namiddag opende een standenmarkt in het Beroepenpunt waar verschillende actoren binnen alternerend leren hun aanbod voorstelden of info voorzagen aan de bezoekers. Tracé Brussel vzw informeerde de bezoekers van het Beroepenpunt over duaal leren en leren en werken. 

Enkele foto's: