Pers

Duaal leren in hoger onderwijs: HEAT-case

Op maandag 5 november 2018 presenteerden SYNTRA Vlaanderen, IC Institute en inno.com, met de steun van Agoria Vlaanderen, de HEAT-case (Hands-on Enterprise Architect Training), een duale masteropleiding voor high potentials van verschillende leeftijden.

Daarbij staat een doorgedreven samenwerking tussen opleidingsinstellingen en bedrijven centraal, en is het opleidingsprofiel ontstaan vanuit de noden op de arbeidsmarkt. De inspiratiesessie kadert binnen de European Vocational Skills Week en moet dienen als voedingsbodem voor duaal leren in het hoger onderwijs.

De HEAT-case is uniek omdat het een duaal leertraject is op master-na-masterniveau voor mensen die in dienst blijven bij hun werkgever, maar tijdens hun opleidingstraject toch willen bijleren en ervaring opdoen in andere organisaties. Leeftijd of anciënniteit doen er niet toe, verworven competenties en groeipotentieel wel. De case is dus het prototype van duaal leren als methode voor levenslang leren en als mogelijkheid voor persoonlijke en professionele groei. Met deze inspiratiesessie hopen de organisaties een draagvlak te creëren voor duaal leren in het hoger onderwijs. 

Het volledige persbericht kan u hier lezen.