Nieuws uit de sector

Duaal leerprogramma voor polyvalent post- en pakketmedewerker

Bpost en CVO Brussel lanceren, in navolging van de succesvolle modules in 2020, een nieuwe oproep voor de opstart in februari 2021 voor hun gezamenlijk leerprogramma voor polyvalent post- en pakketmedewerker. Het gaat om een inclusief duaal leerprogramma, een samenwerking tussen bpost en het volwassenonderwijs. In februari wordt gestart met een voortraject en met het effectieve traject.

Voor de opstart in februari 2021 willen ze hun capaciteit aanzienlijk opschalen. Er zullen in totaal meer dan 500 cursisten over de verschillende Vlaamse regio’s kunnen opstarten. De doelgroep voor dit project bestaat voornamelijk uit mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt . Het gaat in het bijzonder over leefloon cliënten, werkzoekenden, anderstalige nieuwkomers en NEET jongeren.

Bpost haar engagement blijft: aanbod van een rijbewijsopleiding, een secundaire school diploma en een vast contract na het succesvol doorlopen van het leerprogramma voor elke cursist. Op donderdag 21 januari om 13u organiseert CVO Brussel nog een infosessie en intakegesprek met potentiële kandidaten voor de opleiding polyvalent post en pakket medewerker in samenwerking met bpost.

Meer informatie vind je op de website van CVO Brussel of via deze link.

Via deze link kan je een testimonial bekijken.

 

Zoek een artikel