Digibanken voor Brusselaars in een traject naar werk is goedgekeurd

De Vlaamse overheid, het Departement Werk en Sociale Economie (WSE), heeft deze week het project  ‘Digibanken voor Brusselaars in een traject naar werk’ goedgekeurd.

Dit project werd door Tracé Brussel vzw en verschillende partners samen ingediend, met de bedoeling om digibanken op te richten in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Digibanken hebben als doel het risico op digitale uitsluiting te verkleinen door in te zetten op meer beschikbaarheid van laptops en andere hardware, digitale vaardigheden te versterken en door begeleiding burgers een betere digitale toegang te geven tot essentiële diensten.

Het project bestaat uit een breed partnerschap, waarin partners complementair aan elkaar samen de verschillende doelstellingen van de Digibanken zullen realiseren en een breed publiek zullen bereiken. Het project wordt gecoördineerd door Tracé Brussel vzw in nauwe samenwerking met VDAB Brussel. Andere partners die mee onderschreven zijn Actiris, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Algemene Directie Onderwijs en Vorming, Groep INTRO, JES Brussels, Intec Brussel, Maks vzw, InBrussel, CVO Brussel, CVO Lethas Brussel, CVO Semper, Syntra Brussel, Ligo CBE Brusselleer en Circular.brussels.

In deze fase werd het voortraject goedgekeurd, wat de partners toelaat om over een periode van enkele maanden het project volledig uit te werken met de bedoeling om in het najaar van 2022 naar een implementatie te gaan, waarbij de Digibanken operationeel zullen worden.

Daarnaast lanceerde het Departement WSE ook een nieuwe website: digibanken.vlaanderen.be. Hier kunt u terecht voor alle informatie over de ambitie van de digibanken, wat een digibank precies doet en hoe u zelf een digibank kunt starten. Daarnaast kunt u er terecht om inspiratie op te doen via interviews met betrokken partijen, alsook voor tips en tricks om aan de slag te gaan met e-inclusie. De website krijgt op termijn ook een overzichtskaart van alle digibanken in Vlaanderen.

Aarzel niet om Tom Boel te contacteren indien u meer informatie wil over het project.