Nieuws uit de sector

De professionele gids van de Brusselaars

Het Beroepenpunt verwelkomt sinds maart elke dag 250 bezoekers die op zoek zijn naar persoonlijk advies over de arbeidswereld. Verschillende coaches staan elke dag klaar om de bezoekers daarbij te helpen. 

Iedereen helpen zijn of haar plaats te vinden in een professionele wereld die constant verandert: dat is het doel van het Beroepenpunt van Brussel. Een team van 45 experts zet zich elke dag in om van het Beroepenpunt dé professionele gids van de Brusselaars te maken.

Drie coaches - die elke dag de bezoekers te hulp staan in het Beroepenpunt - nemen het woord. Zo is er bijvoorbeeld Medhi Laoufi (28), Digitaal Assistent: "Onze digitale assistenten wijzen de bezoekers op het belang van digitale tools en kunnen hen, indien gewenst, ook helpen om met die technologie aan de slag te gaan. Daarom organiseren we demonstraties en informatiesessies. We geven ook raad over het cv en over het zoeken naar vacatures." 

Emilie Gilleckens (36) is Coach beroepskeuze en opleidingen: "Zowel mensen met een baan als werkzoekenden kunnen bij mij terecht voor informatie over opleidingen. Ik begeleid ook mensen die helemaal niet weten welk beroep ze graag willen uitoefenen of die geen professioneel project voor ogen hebben. Ik verzorg ook de organisatie van onze 'collectieve activiteiten' over verschillende onderwerpen, waaronder het ervaringsbewijs, knelpuntberoepen en de opleidingen voor die beroepen."

Tenslotte is er ook Philippe Van Loo (56), Project Manager voor onderwijs van de Federatie Wallonië Brussel: "In het Beroepenpunt heeft elke leerling individuele toegang tot tools die helpen bij de beroepskeuze. De klasgroepen kunnen daarentegen een beroep doen op workshops om hun keuze te maken, ontdekken hoe het eraan toegaat op een echte werkplek of kennismaken met beroepen in de kijker."

Meer informatie over de dienstverlening van het Beroepenpunt vind je op de website