Publicaties en analyse

De gepercipieerde waarde van diploma-erkenning op de arbeidsmarkt

Het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving HIVA (KU Leuven) publiceerde recentelijk een onderzoek waarin de waarde die werkgevers en aanvragers aan diploma-erkenning hechten in kaart werd gebracht. 

Enerzijds bracht men op basis van de werkgeversbevraging in kaart hoe werkgevers de erkenning van niet-Belgische diploma’s waarderen. Hierbij kregen de publieke sector, de industriële en toegepaste wetenschappen, en de financiële sector bijzondere aandacht. Indien men kijkt naar de niet-gereglementeerde beroepen binnen de private sector, is een eerste algemene vaststelling dat de meeste bevraagde HR-professionals slechts in beperkte mate waarde hechten aan diploma’s bij aanwervingen. Als er gepeild wordt naar de mate waarin men vraagt naar de erkenning van niet-Belgische diploma’s dan blijkt de meerderheid van de respondenten er niet expliciet naar vraagt en ook aangeeft er slechts beperkt in aanraking mee te komen. Opvallend in dit verband is dat een groot aandeel van de respondenten niet helemaal weet wat de erkenning juist inhoudt, veelal niet op de hoogte is van het verschil tussen niveau- en specifieke gelijkwaardigheid en in sommige gevallen NARIC-Vlaanderen niet kent. 

Wat gereglementeerde beroepen binnen de private sector betreft, is de erkenning van het diploma van belang omdat dit een formele voorwaarde is die toegang geeft tot het beroep. Om die reden wordt er dan ook systematisch naar gevraagd. De eigenlijke selectie vindt echter veelal plaats op basis van andere zaken zoals werkervaring en motivatie. Knelpunt bij de gereglementeerde beroepen is vooral procedureel, met name de doorlooptijd tussen aanvraag en erkenning. 

Tenslotte bevroeg men ook de publieke sector. Ook de respondenten binnen de publieke sector stellen maar in beperkte mate in aanraking te komen met erkende dipoma’s omdat slechts een beperkt aantal mensen met een niet Belgisch diploma solliciteert voor hun functies. Omdat een erkend diploma een voorwaarde is om aan het werk te kunnen in bepaalde functies is men veelal wel op de hoogte van de verschillende procedures bij NARIC-Vlaanderen. Echter niet alle HR-diensten communiceren de erkenningsvoorwaarde voor niet-Belgische diploma’s in hun vacatureberichten of op hun sites. 

U leest het onderzoek hier