Nieuws uit de sector

Dashboard dynamische gegevens

Arvastat, de toepassing waarmee je snel en eenvoudig statistieken over de burgerklanten en de vacatures in Vlaanderen kan raadplegen, is uitgebreid met het vernieuwde dashboard 'Dynamische gegevens' in het luik 'Burgerklanten'. Dit dashboard geeft meer inzicht in de in- en uitstroom van de verschillende groepen burgerklanten in de loop van een maand of jaar. 

Zo kom je onder andere te weten hoeveel van de bij VDAB ingeschreven werkzoekenden op maandbasis aan het werk gaan, of welke kenmerken de nieuw ingestroomde klanten in een bepaalde provincie hebben. 

Het dashboard bevat vijf verschillende invalshoeken. De eerste drie invalshoeken laten toe om de dynamiek tussen de verschillende groepen burgerklanten op maand- en jaarbasis in beeld te brengen. Zo kan men onder andere nagaan hoeveel van de huidige klanten de vorige maand of het voorbije jaar reeds tot dezelfde groep burgerklanten behoorden, tot een andere groep, of nog geen actieve VDAB-klant waren. Andersom krijgt men ook inzicht in hoeveel van de burgerklanten van vorige maand of vorig jaar nu nog steeds tot dezelfde groep burgerklanten behoren, tot een andere groep, of dat ze al dan niet met werk zijn uitgestroomd. 

De vierde invalshoek vat per groep burgerklanten samen hoeveel personen er de voorbije maand zijn in- en uitgestroomd. Aan de hand van het saldo ziet men onmiddellijk of de groep is toe- of afgenomen. De vijfde invalshoek is nog in ontwikkeling, maar zal tonen hoeveel unieke klanten het voorbije jaar in een bepaalde groep zijn in- of uitgestroomd. 

Meer info leest u hier.