Nieuws uit de sector

Dag van de Zorg 2019

Op zondag 17 maart 2019 kan je samen met familie en/of vrienden voor de achtste keer een kijkje nemen achter de schermen van organisaties uit de zorg- en/of welzijnssector. Meer dan 230 organisaties zetten op die dag hun deuren open.

In het Brussels gewest doen drie vestigingen mee. Zonnelied vzw opent zijn beide campussen in Sint-Jans-Molenbeek. In De Stroom worden enerzijds volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel en anderzijds volwassenen met een ernstige meervoudige beperking ondersteund. ’t Zinneke biedt verblijf aan volwassenen met een mentale beperking, zowel in kortdurend als lange trajecten. In het Buurthuis van vzw De Lork (Brussel) begeleiden ze mensen met een beperking bij wonen, werken en vrije tijd.

In aanloop naar de Dag van de Zorg wordt de zorgsector al een hele week lang (van 11 tot 17 maart 2019) in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart gezet. Dit doen we met verschillende acties en activiteiten en samen met onze deelnemers, partners, radio en televisie.

Zo opent morgen, zaterdag 16 maart, het Rode Kruis-Vlaanderen de deuren van zijn 11 donorcentra. Lukt het jou ook niet altijd om tijdens de week bloed of plasma te geven? Dan ben je die dag tussen 9u en 15u meer dan welkom om te doneren! Dat kan in het Donorcentrum Brussel, in de Cellebroersstraat 16b.

Zoek een artikel