Nieuws uit de sector

Dag van de zorg

Zondag 20 maart 2016 is het de Dag van de Zorg. Die dag zetten verschillende zorg- en welzijnsinstellingen in Vlaanderen en Brussel hun deuren open voor het grote publiek. Altijd al eens achter de schermen van een ziekenhuis willen gluren? Of ooit al een voorzieining bezocht voor mensen met een beperking? Op 20 maart kan je in meer dan honderdzestig organisaties en scholen terecht. 

In Brussel ontvangen onder meer De Sociale Kaart, Familiehulp, Welzijnscampus Nieuwenbos en het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg PassAnt vzw je met open armen. Kom meer te weten over kleinschalige dagverzorgingstehuizen, welzijn en gezondheid in Brussel en geestelijke gezondheidszorg. 

Ontdek alle activiteiten op dagvandezorg.be

In de loop van het voorjaar wordt ook de update van de oriëntatiegids Nederlandstalige zorgopleidingen in Brussel – editie 2016 voorgesteld. Deze editie is een initiatief van het Huis van Gezondheid i.s.m. Tracé Brussel en tal van andere partners. De gids informeert Brusselse geïnteresseerden en trajectbegeleiders over de verschillende opleidingen in de zorgsector en de ondersteuningsmaatregelen.