Nieuws uit de sector

Dag van de Meertaligheid in Europees Parlement

Naar aanleiding van de Dag van de Meertaligheid op zaterdag 28 september 2019 krijgt u de kans om achter de schermen te kijken en te zien hoe het Europees Parlement in 24 talen werkt.

Zo kunt u kennismaken met tolken en vertalers van het Europees Parlement, informatie ontvangen over hun werk en een kijkje nemen in de plenaire vergaderzaal. Zowel in de plenaire vergaderzaal van het Europees Parlement als in het Huis van de Europese geschiedenis vinden er activiteiten plaats. 

In de plenaire zaal is er bijvoorbeeld een audio- en video workshop waar u het belang en de impact van meertalige communicatie kunt ontdekken, een fotocabine, tolkencabines, enzoverder. Ontdek ook waar debatten en stemmingen plaats vinden met presentaties, waaronder V & A, op de 4e verdieping. In Duits, Engels, Frans en Nederlands.

In het Huis van de Europese geschiedenis kunt u deelnemen aan een van de rondleidingen die over de geschiedenis van talen in Europa zal gaan, met behulp van anekdotes en objecten in de tentoonstelling om te laten zien hoe talen de rijke diversiteit hebben gevormd.

Meer info vindt u hier