Nieuws uit de sector

Capital vzw

Dit jaar opent in Brussel de jeugdhub Capital vzw in een oud textielhuis vlakbij metro IJzer. De nieuwe organisatie, opgericht door de jonge Brusselse ondernemer Hassan Al Hilou, wil een magneet worden voor jongeren in Brussel. Het doel is om Brusselse jongeren te versterken.

Jongeren tussen 15 en 30 jaar kunnen er terecht om meer te leren over zichzelf, hun onderwijskansen, en tevens hun weg vinden naar diverse opleidingen, stages, jobs en eigen ondernemerschap. Ze zullen er op 2.000m², vier verdiepingen in totaal, hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. Er komt een virtual reality parcours om een tiental arbeidsmarktsectoren te leren kennen, van chemie over voeding tot bouw. In het community center wordt coaching en mentoring aangeboden en zullen jongeren op weg gezet worden naar opleidingen en stages. Wie zijn eerste stappen in het ondernemerschap wil zetten, kan dan weer terecht in één van de coworking spaces of in de incubator voor ondernemerschap.

Capital werkt samen met partners uit het jeugdwerk, met arbeidsbemiddelaars zoals Actiris, en met scholen en bedrijven uit Brussel en omstreken. In het eerste jaar hoopt Capital minstens 500 jongeren te bereiken. Dat aantal zal de komende jaren verdrievoudigen. Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle voorziet voor de komende drie jaar een impuls- en investeringssubsidie van meer dan 300.000 euro.

Meer leest u hier. De website van Capital kunt u via deze link raadplegen. 

Zoek een artikel