Publicaties en analyse

Bruxelles Formation jaarverslag 2020

Het jaarverslag 2020 van Bruxelles Formation staat online.

Bruxelles Formation is de Franstalige openbare dienst voor beroepsopleiding in Brussel en brengt naast een Franstalig ook een beknopt Nederlandstalig jaarverslag 2020 uit.

De missie focust zich op werkzoekenden en werknemers in staat stellen zich te kwalificeren voor een vak of beroep, hun vaardigheden voor een bepaalde functie te versterken of zich voor een ander beroep om te scholen. Als regisseur van het aanbod van Franstalige beroepsopleidingen in Brussel werkt Bruxelles Formation samen met zijn geconventioneerde partners (de organisaties voor socioprofessionele integratie, het onderwijs voor sociale promotie ...) aan een aanbod dat voldoet aan de noden van werkzoekenden en werknemers in een overgangsfase en dat bijdraagt aan de economische ontwikkeling van het Brussels Gewest. Om te voldoen aan de noden van de arbeidsmarkt in het Brussels Gewest, coördineert Bruxelles Formation een aanbod dat bijna 20 verschillende opleidingsdomeinen bestrijkt, zoals IT, beheer, talen, horeca, duurzaam bouwen, logistiek, gezondheid, mode en veiligheid. In totaal gaat het om meer dan 500 opleidingen met een team van 560 medewerkers verspreid over 11 opleidingscentra, één Beroepenpunt voor begeleiding, informatie en beroepsoriëntering en allerlei diensten ter ondersteuning van de opleidingscentra.  

2020 was een complex jaar: COVID-19, lockdowns, beperkende maatregelen en onzekere versoepelingen. De grotendeels lagere cijfers moeten dus geïnterpreteerd worden in het licht van deze context. Wel werd de deur geopend voor meer online-opleidingen, de enige winnaars van dit uitzonderlijke jaar.

Lees het Nederlandstalig beknopte jaarverslag 2020.

Ter info, het jaarverslag 2020 van VDAB werd reeds in onze nieuwsbrief van 4 juni 2021 opgenomen. Je kan het artikel hier lezen.