Pers

Brusselse opleiding tot YouTuber

De opleiding ‘YouTuber pour soi ou son entreprise’ is een Franstalig initiatief van het platform voor startups Startup Vie en het opleidingsagentschap Bruxelles Formation. ‘Word YouTuber voor jezelf of voor je bedrijf’ richt zich tot werkzoekenden in Brussel die de nodige vaardigheden willen verwerven om hun eigen YouTube-kanaal te ontwikkelen of inhoud te produceren voor bedrijven.

Populaire Belgische YouTubers zoals Math se fait des films, ExVSK, Silent Jill of Valentin Verthé (respectievelijk 1,58 miljoen, 523.000, 385.000 en 474.000 abonnees) zullen hun ervaringen en tips voor het onderhandelen van partnerschappen tijdens de opleiding delen.

‘Internetmedia zoals YouTube zijn vandaag niet meer weg te denken, 70% van de online-consumenten zoeken hier een product of dienst. Deze vaststelling rechtvaardigt de ontwikkeling en lancering van de opleiding’, aldus Brussels minister van Tewerkstelling en Beroepsopleiding, Bernard Clerfayt (DéFi).

De cursus begint op 28 september en er zijn twee informatiesessies online gepland: op 30 juni en 17 augustus. Brusselse werkzoekenden die bij Actiris zijn ingeschreven, kunnen zich registreren via deze link

Meer info leest u via BRUZZ en ook via de website van Bruxelles Formation.