Beleidsnieuws

Brusselse begroting voor opleiding en werk

Door de wereldwijde coronacrisis en bijhorende gevolgen voor de arbeidsmarkt maakt het Brussels Gewest een periode van turbulentie door, ernstiger dan bij de financiële crisis van 2008. Daarom voorziet Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI) voor volgend jaar 87 miljoen meer dan in 2020 voor zijn bevoegdheden Werkgelegenheid en Opleiding.

Het is vandaag echter nog te vroeg om de werkelijke impact van deze crisis op de werkgelegenheid te meten. ‘Tijdens de zomer schommelden de prognoses tussen 10.000 en 30.000 werklozen in 2021, afhankelijk van de ernst van de crisis. Anderhalve maand geleden, net voor de tweede besmettingsgolf, kregen we iets optimistischere hypothesen. Wat het precieze cijfer aan het einde van de rit ook mag zijn, de omwentelingen in de bedrijven en jobs zullen veel belangrijker zijn’ vertelt de minister. ‘Daarom gaan we het opleidingsaanbod versterken en de aantrekkelijkheid van Brusselse werkzoekenden vergroten.' Meer leest u hier (in het Frans).

Hoe het Nederlandstalig opleidingsaanbod (Vlaamse gemeenschapsbevoegdheid) taaloverschrijdend samenwerkt met het Brussels Franstalige landschap, wordt verder uitgespit in de stuurgroep rond de Brusselse Strategie Scholing en Werk (binnen de Strategie Go4Brussels2030).