Pers

Brusselse baby's rocken tegen racisme

Naar aanleiding van de internationale dag tegen racisme (donderdag 21 maart 2013) maakte BRUSSEL IS een videoclip met baby's in de hoofdrol. Meer dan twintig baby’s met verschillende nationaliteiten spelen zelf de muziek voor een lied dat de samenwerking tussen de culturen in Brussel in de verf zet.

Tientallen ouders uit verschillende bevolkingsgroepen verleenden hun medewerking aan het project. Deelnemers stelden hun huis ter beschikking voor de opnames en hun baby’s werden thuis gefilmd. De Brusselse band ‘DE FANFAAR’ herwerkte deze tot een nieuw nummer tegen racisme. Verschillende Brussele crèches en Pantalone verleenden hun medewerking aan dit filmpje.

Internationale Dag Tegen Raciale Discriminatie

21 maart is de Internationale Dag Tegen Raciale Discriminatie. Dit jaar valt hij bijna samen met het bezoek van de ECRI aan België, in het kader van haar internationale monitoring van racisme en intolerantie. Hij volgt ook kort op de twintigste verjaardag van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding. Voor een momentopname van de strijd tegen racisme in ons land zie artikel op de website van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racisme bestrijding.

www.brusselis.be