Pers

BeTalky

De Brusselse regering lanceert, op initiatief van Brussels minister voor de Promotie van de Meertaligheid Sven Gatz, de projectoproep BeTalky. Met deze oproep wil hij een aantal projecten honoreren die ontmoeting en dialoog stimuleren tussen de Brusselaars, om zo de sociale cohesie te versterken.

De projectoproep is de volgende concrete uitvoering van de oriënteringsnota 'De Promotie van Meertaligheid' van de minister. Deze nota ambieert een beleid inzake meertaligheid met als doel een positieve en versterkende impact te hebben op de sociale cohesie van de Brusselse gemeenschap. Eind september vond reeds de eerste Brusselse Dag van de Meertaligheid plaats en werd de Brusselse Raad voor de Meertaligheid opgericht.

De oproep is gericht aan alle organisaties in Brussel die op het vlak van meertaligheid een maatschappelijke meerwaarde realiseren in onder meer onderwijs, werk, cultuur, jeugd, sport en welzijn. Er zijn een aantal selectiecriteria: de initiatieven moeten de ontmoeting en de dialoog tussen Brusselaars die verschillende (thuis)talen spreken bevorderen, er moet samengewerkt worden tussen Nederlandstalige en Franstalige organisaties, er worden samenwerkingsverbanden opgezet en er is aandacht voor kwetsbare en moeilijk te bereiken doelgroepen. Er moeten minstens twee talen aan bod komen waarvan tenminste één het Nederlands, Frans of het Engels is. 

Het volledige projectvoorstel moet uiterlijk op 20 januari 2021 ingediend worden via talk@betalky.brussels

Meer info leest u hier en via de website van BeTalky.