Opinie en advies

Armwoede 2015 – thema 'Werk'

Van 8 tot 26 april organiseert KVS een nieuwe editie van Armwoede/Pauvérité/Powerty, die dit keer in het teken staat van 'werk'. Het programma omvat onder andere debatten en een nieuwe theatervoorstelling: Le Doute, Le Travail et La Tendresse. 

De derde editie van Armwoede / Pauvérité / Powerty draait om “werk”. Werken we om te leven of leven we om te werken? In de tête-à-tête’s wordt er gedebatteerd over de vraag waarom de mensheid door de eeuwen heen zo gesteld is geraakt op werken en waartoe dat ons vandaag heeft geleid.

TÊTE-À-TÊTE 01 – WAAROM WERKEN WE?

Er bestaat wel degelijk een alternatief voor de politiek van besparingen, zoals die door huidige regeringen verdedigd wordt.
Woe. 08/04/2015, 20:00
 

TÊTE-À-TÊTE 03 - RECHT OP LUIHEID?

Luiheid is doorgaans een verwijt. Want wie wil werken, vindt werk, luidt het. Maar wat als je het verwijt omkeert?. Er is helemaal niet voldoende werk voor iedereen. En niet alle werk is zinvol. ‘Door het recht op luiheid te claimen, stel je het neoliberale model in vraag.’     
Ma. 20/04/2015
 

Le Doute, Le Travail et La Tendresse

In het toneelstuk ‘Le Doute, Le Travail et La Tendresse’ brengt regisseur Guy Dermul een nieuwe tekst op basis van waargebeurde verhalen rond werk.

Het maatschappelijk klimaat wordt meer en meer door werk bepaald. Wie er geen heeft, valt tussen de mazen van het humane net. Hoe moet een jonge generatie vandaag het (werk)leven in? Een job lijkt de enige mogelijke weg om te overleven, als we onze politieke leiders geloven. Tegelijkertijd worden er massaal mensen opzijgeschoven, met desastreuze gevolgen. Groei en zelfredzaamheid zijn de ordewoorden van de dag.

‘Le Doute, Le Travail et La Tendresse’ speelt van 17 tot 25 april in de KVS.

Armwoede/Pauvérité/Powerty