Nieuws uit de sector

Ambacht in de kijker!

Ambacht in de Kijker is een wedstrijd die elk jaar een aantal kwaliteitsvolle ambachtslieden in de schijnwerpers zet om de ambachten bekend te maken bij het grote publiek en jongeren warm te maken voor deze sector. Dit jaar willen ze ook stagiairs in de ambachtelijke sector in de kijker zetten. 

Ambacht in de Kijker beloont kwaliteitsvolle ambachtsmannen en –vrouwen, promoot de ambachten bij het grote publiek en maakt jongeren warm voor deze sector. Naast de klassieke prijzen, legt de organisatie dit jaar de focus op jongeren. Een nieuwe Leerschoolprijs beloont jongeren die zich op een kwalitatieve manier vormen in de ambachtelijke sector. 

Van 15 februari tot 31 maart kunnen alle ambachtslieden, ongeacht hun leeftijd, zich inschrijven voor de 11de editie van de wedstrijd. Het selectiecomité (partners uit de private en de publieke sector) zal de inhoud van de dossiers beoordelen op kwaliteit, motivatie en management van de activiteit. Tien laureaten zullen de diversiteit en kwaliteit van de ambachtelijke sector in België vertegenwoordigen. Deze laureaten openen hun atelier voor een groep jongeren in aanwezigheid van het comité, de media en het gemeentebestuur. Tijdens de prijsuitreiking in mei komen we te weten wie de ambachtsprijs wint. 

Alle deelnemende ambachtsmannen en –vrouwen zullen op de website www.ambachtindekijker.com geplaatst worden. De tien laureaten worden in de kijker gezet aan de hand van een bedrijfsfilm en via de communicatie rond de wedstrijd. Verder zijn er een aantal prijzen te winnen: de ambachtsprijs van € 3000, de Parel van de Jury (max. 30 jaar) van € 1000 en de publieksprijs van € 1000. 

In 2016 wil Ambacht in de Kijker, parallel aan de algemene wedstrijd, de aandacht vestigen op jongeren die zich vormen bij een ambachtsman of –vrouw en zo hun steentje bijdragen aan het voortbestaan van deze sector. Daarvoor heeft de organisatie naast de klassieke prijzen, de Leerschoolprijs van € 1000 in het leven geroepen. Inschrijven voor deze prijs kan aan de hand van een speciaal formulier en staat open voor iedereen tot 25 jaar die actief is bij een ambachtsman of -vrouw of bij een ambachtelijk bedrijf. Dit omvat zowel arbeiders, stagiaires als andere vormen van werkplekleren. Bijkomend wil de wedstrijd met de Parel van de Jury een jonge ambachtsman of –vrouw van max. 30 jaar belonen.

Schrijf je in via ambachtindekijker.com