Nieuws uit de sector

Akoestiekfabriek

FIX lanceert Akoestiekfabriek, een nieuw bedrijf dat (circulaire) akoestische panelen produceert en plaatst. De arbeiders van Akoestiekfabriek zijn Brusselaars die systematisch minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt. De focus ligt echter niet op doorstroom, maar op duurzame tewerkstelling binnen de organisatie zelf. 

FIX kreeg na de lockdown aanvragen voor oplossingen voor akoestische problemen. Bij de terugkeer naar de klas was het overdonderende en alomtegenwoordige geluid van schreeuwende leerlingen in overvolle klassen, turnzalen en refters extra opvallend! De panelen die FIX op de markt vond waren vaak heel duur en werden in verre landen op vervuilende wijze geproduceerd. 

Met Akoestiekfabriek willen ze een kwalitatief, betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief bieden voor die problemen. Akoestiekfabriek voorziet in performante en vooral ook betaalbare akoestische oplossingen. Hun panelen zijn stijlvol én gerecycleerd. Voor dat laatste werken ze samen met partner De Meuter. Het akoestische materiaal wordt gerecupereerd uit Brusselse afbraakwerven. Dit jaar al werd zo meer dan 1000 m² akoestisch materiaal gered van de afvalberg en verwerkt in onze panelen. Deze panelen werden gerecupereerd uit een afbraakwerf van De Meuter in het Brusselse Noordstation.

Met Akoestiekfabriek wil FIX haar maatschappelijke impact vergroten door méér mensen aan het werk te helpen en de impact op het milieu te verminderen.

Meer info leest u hier.