Tracé Brussel Nieuws

16/10/2020

Partnerdag VDAB

Op vrijdag 20 november 2020 vindt de jaarlijkse partnerdag van VDAB plaats van 9u30 tot 12u30. Dit jaar wordt deze dag volledig digitaal en interactief georganiseerd en bovendien kan je kiezen om deel te nemen aan de partnerdag met of zonder netwerkmoment.

Lees meer

Welke nieuwe banen voor de Brusselaars?

In het kader van Brussels Meets Brussels, de jaarlijkse bijeenkomst van Brusselse ondernemers, kreeg je van 12 tot 16 oktober de kans om een virtueel debat aan te gaan met de ministers van de Brusselse regering en de ondernemers van de regio. Voor het tweede debat van de week nodigde BECI Brussels minister voor Werk, Beroepsopleiding en Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) uit. Door de coronacrisis werd de digitale transformatie versneld en dit stelt het Gewest voor verschillende uitdagingen. Voldoen werkzoekenden aan de behoeften van de Brusselse arbeidsmarkt? Hoe wil men mismatch tussen vraag en aanbod van vaardigheden dichten? Bezit het Gewest digital governance en een strategie om de marktontwikkelingen te volgen?

Lees meer

Brusselse Regering versterkt Jongerengarantie

In het kader van de strijd tegen de werkloosheid heeft de Brusselse regering op donderdag 15 oktober beslist de Jongerengarantie te versterken. De Jongerengarantie is een engagement van de overheid om elke jonge werkzoekende (18 tot 25 jaar) of een baan, of een stage, of een opleiding aan te bieden. Dit kadert in het beleid van de Europese Commissie.

Lees meer

Tewerkstelling in de Budaregio

De SERV-Stichting Innovatie & Arbeid organiseerde op dinsdag 13 oktober in samenwerking met BUDA+ een webinar Troeven en uitdagingen voor de tewerkstelling in de Budaregio, naar aanleiding van een recent onderzoek bij bedrijven uit de sectoren bouw, recyclage en logistiek in de Budaregio. Op de agenda stonden de troeven voor de tewerkstelling in de Budaregio en hoe belangrijke partners zoals arbeidsbemiddelingsdiensten, scholen en overheden helpen bij de uitdagingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en bij de bedrijven.

Lees meer

Dag tegen Kanker

Gisteren, op donderdag 15 oktober, was het de 21ste Dag tegen Kanker. Tijdens die dag roept Kom op tegen Kanker iedereen op om zijn medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. 

Lees meer

Uitroeiing van armoede

Zaterdag 17 oktober is het de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede, een belangrijke dag om aandacht op te roepen voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede. 

Lees meer

Go.Digit!

De Koning Boudewijnstichting lanceert de projectoproep Go.Digit om de verenigingssector te ondersteunen in de digitale transformatie. 

Lees meer

Infosessie opleiding Winkelbediende

Groep INTRO organiseert opnieuw de opleiding Winkelbediende voor wie interesse heeft om in de verkoop te werken. De opleiding gaat van start op maandag 11 januari 2021 en er worden in november ook 2 infosessies georganiseerd.

Lees meer

Kwetsbare groepen op de Vlaamse arbeidsmarkt

In 2019 bedroeg de Vlaamse werkloosheidsgraad 3,3%, een historisch laagtepunt en een signaal van een uiterst krappe arbeidsmarkt. Om tegemoet te komen aan de arbeidsvraag kijkt de Vlaamse regering naar interregionale mobiliteit en het arbeidspotentieel verscholen bij niet-beroepsactieven. Het Vlaams Departement Werk en Sociale Economie (WSE) publiceert daarom een rapport over de arbeidsmarktpositie van verschillende Vlaamse kwetsbare groepen. 

Lees meer

Zoek een artikel