Tracé Brussel Nieuws

11/09/2020

Welke jobs op de Brusselse arbeidsmarkt in 2030?

Op woensdag 7 oktober 2020 organiseren Tracé Brussel vzw en VDAB Brussel, in samenwerking met Actiris en VGC, een webinar over de beroepen van de toekomst. En welke skills jongeren nodig hebben binnen 10 jaar op de Brusselse arbeidsmarkt.

Lees meer

Week van de Mobiliteit

De Week van de Mobiliteit vindt dit jaar plaats van 16 tot 22 september en wil mensen doen stilstaan bij hun verplaatsingsgedrag. De Week wordt al sinds 1996 georganiseerd door het Netwerk Duurzame Mobiliteit. In Brussel wordt gefocust op de aankomende Stad 30  die op 1 januari 2021 het licht zal zien.

Lees meer

Loopbaantest

VDAB lanceert een loopbaantest om je wegwijs te maken in je loopbaan. Klaar om jezelf te testen? Je krijgt 30 uitspraken voorgeschoteld. Geef telkens aan in welke mate ze op jou van toepassing zijn. Het resultaat? Een score per thema toont hoe sterk je hierin staat. Bovendien krijg je voor elk thema een waaier van tools die je verder op weg helpen. Achteraf kan je de resultaten opslaan of naar jezelf mailen. Doe de test hier.

Lees meer

Knelpuntberoepen in Brussel

Het Brussels Observatorium voor Werk en Opleiding, view.brussels, publiceerde recentelijk een lijst met knelpuntberoepen in Brussel. In 2019 telde men 112 knelpuntberoepen.

Lees meer

Studentenwerk en corona

Jong ACV uitte onlangs hun bezorgdheid over het studentenwerk: enerzijds over het aantal vakantiejobs in de zomer en anderzijds over de aanzienlijke stijging van het aantal klachten. Randstad merkte in de zomermaanden wel een licht herstel van het studentenwerk op.

Lees meer

Prioriteiten van de Brusselse ondernemers

De halfjaarlijkse Politieke Barometer van Beci, die dit jaar in het teken stond van de coronacrisis, bevroeg de Brusselse ondernemers over hun prioriteiten. Daaruit blijkt dat duurzaam telewerk en digitalisering de belangrijkste prioriteiten zijn voor Brusselse werkgevers. 

Lees meer

Toekomst van het onderwijs

Voka publiceerde bij het begin van het schooljaar een studie over educatieve technologie (EdTech) waarin ze aangeven dat scholen en lerarenopleidingen voluit de kaart moeten trekken van digitale onderwijstechnologie om de jongeren klaar te maken voor de 21e eeuw. 

Lees meer

Stijging tewerkstelling en aantal zelfstandigen

Ondanks de coronacrisis zijn er begin september 4% meer mensen aan het werk dan in februari, de laatste pre-coronamaand. Dat blijkt uit cijfers van Acerta. Het aantal zelfstandigen is zelfs gestegen met 20%, vooral door het aantal startende zelfstandigen in bijberoep. 

Lees meer

Hoogtepunten 2019

JES publiceerde recentelijk een interactief overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van 2019.

Lees meer

Jaarverslag 2019 EVA bxl

Het jaarverslag 2019 van EVA bxl staat online. 

Lees meer

Zoek een artikel