Tracé Brussel Nieuws

28/06/2019

Opleidingsbeurs 2019: bedankt!

Tracé Brussel vzw bedankt alle medewerkers, standhouders, meewerkende organisaties en ondersteunende overheden voor hun inzet en engagement gedurende onze Opleidingsbeurs 2019! Op naar een volgende editie 2020?

Lees meer

Arbeidsmarktuitdagingen aanpakken met ‘Iedereen aan boord’

Hét antwoord of dé oplossing om de uitdagingen op de Vlaamse arbeidsmarkt aan te pakken, bestaat niet. Een strategie om deze uitdagingen het hoofd te bieden, vereist een meersporenbeleid. Daarvoor willen de Vlaamse sociale partners de traditionele paden verder bewandelen, maar ook durven verlaten. In het akkoord Iedereen aan boord van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) schuiven ze een twintigtal hervormingsvoorstellen naar voren om de krapte en de competentiemismatches op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Lees meer

Voorstel 'sans papiers’ op te leiden lokt verdeelde reacties uit

Wie in ons land geen geldige verblijfsvergunning heeft, kan hier officieel ook niet aan het werk. Maar het is een publiek geheim dat heel wat mensen zonder geldige papieren toch in het informele arbeidscircuit actief zijn. Actiris onderzoekt hoe mensen zonder wettige verblijfvergunning in het Brussels hoofdstedelijk gewest toch een opleiding aangeboden kunnen worden om hen nadien aan het werk te zetten in knelpuntberoepen. Op die manier wilt Actiris de meer dan 20.000 openstaande vacatures, voornamelijk in knelpuntberoepen, invullen en zo ook het zwartwerkcircuit de pas afsnijden.

Lees meer

Zomerregeling

Tracé Brussel Nieuws gaat er even tussenuit! Dit is de laatste nieuwsbrief vóór de zomer, maar in september zijn we er weer. Ook voor onze andere diensten geldt een zomerregeling.

Lees meer

UB³-bijscholingsmodule Basis Elektriciteit

Jes organiseert, op initiatief van Tracé Brussel en met de steun van VDAB een UB³-bijscholingsmodule Basis Elektriciteit. 

Lees meer

UB³-bijscholingsmodule Basis Poetstechnieken

Jes organiseert, op initiatief van Tracé Brussel en met de steun van VDAB een UB³-bijscholingsmodule Basis Poetstechnieken. 

Lees meer

UB³-bijscholingsmodule Theorie van het Rijbewijs

Op initiatief van Tracé Brussel vzw en met de steun van VDAB organiseert Groep Intro een bijscholingsmodule Theorie van het Rijbewijs in het Nederlands. 

Lees meer

UB³-bijscholingsmodule VCA

Groep INTRO organiseert, op initiatief van Tracé Brussel vzw en met de steun van VDAB, een UB³-bijscholingsmodule VCA.

Lees meer

Hoe kan de zorgsector onontgonnen talenten, competenties en kwalificaties beter ontdekken en benutten?

Op 21 juni 2019 zijn Tracé Brussel vzw en Huis voor Gezondheid vzw verder aan de slag gegaan met het thema Hoe kan de zorgsector onontgonnen talenten, competenties en kwalificaties beter ontdekken en benutten dat naar boven was gekomen op het event Zorgjobs in transformatie – Professionele uitdagingen voor de zorgsector in Brussel (donderdag 22 november 2018).

Lees meer

YES!

Ontdek YES!, het nieuwe Brusselse platform over werk van Actiris. 

Lees meer

Ieder Talent Telt

Brusselse werkgevers in de social-profit die graag willen werken met mensen met een migratieachtergrond, maar ze nu nog onvoldoende bereiken, kunnen participeren aan het project Ieder Talent Telt van VIVO.

Lees meer

Oproep Lerend Netwerk Arbeidsmarktkrapte

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) publiceert de oproep Lerend Netwerk Arbeidsmarktkrapte.

Lees meer

Focusgesprek rond levenslang leren

Samen met onderzoeksgroep HIVA van de KU Leuven organiseert de Vlaamse Jeugdraad een focusgesprek op donderdag 4 juli 2019 rond levenslang leren en de blik van jongeren hierop.

Lees meer

Intec Ambassador

In juni ging het allereerste event van Intec Ambassador van start. 

Lees meer

Bel Akker naar Bar Eliza

Bel Akker kweekt biologische, knapperige, frisse, smaakvolle zomergroentjes die ze in de zomer naar Bar Eliza brengen. Ze staan er met hun bakfiets elke donderdag van 16u tot 19u.

Lees meer

Taalbarometer 2019 van de Vlaamse Rand

In opdracht van de Vlaamse overheid bevroeg het Brussels onderzoekscentrum BRIO in 2018 een 2500 mensen over de verschillende aspecten van het taalgebruik in het dagelijks leven in de Vlaamse Rand. Woensdag 26 juni werden de resultaten gepresenteerd in aanwezigheid van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor de Rand.

Lees meer

Brusselse knelpuntberoepen

Het Brussels Observatorium voor Werk en Opleiding, view.brussels, publiceert vandaag de officiële lijst met knelpuntberoepen. Tegelijkertijd publiceert Actiris de lijst met alle opleidingen en studierichtingen voor knelpuntberoepen. Wie één van die opleidingen volgt, heeft meer kansen op het vinden van een job.

Lees meer

Hey That's Me

Werkgeverorganisaties Agoria en essenscia ontwikkelden, in samenwerking met Antwerp Management School en het onderzoeksbureau Indiville, de tool Hey That's Me. Het is een online test bedoeld voor het verkennen van mogelijke studiekeuzes en past aan het begin van het studiekeuzeproces.

Lees meer

De VGC in 2018

De VGC publiceerde recentelijk haar jaarverslag 2018.

Lees meer

Jaarverslag Maks

Maks vzw publiceerde recentelijk haar jaarverslag 2018.

Lees meer

Jaarverslag Unia

Het jaar- en cijferverslag 2018 van Unia staat online. 

Lees meer