Tracé Brussel Nieuws

14/06/2019

995 bedrijven benoemd tot ‘Inclusieve Onderneming’ 2019

Het afgelopen jaar spanden 995 bedrijven zich in om inclusief te ondernemen met de ondersteuning van een Werkplekarchitect, waaronder ook 38 Brusselse ondernemingen. Zij ontvingen onlangs een Referentiebewijs Inclusieve Onderneming 2019 van Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw en haar leden. 

Lees meer

Goed bestuur in de nieuwe Opleidings- en Tewerkstellingspolen

De Brusselse regering heeft net bepaald op welke manier de Opleidings- en Tewerkstellingspolen bestuurd moeten worden en hoe de beslissingen er genomen moeten worden. De bedoeling is een evenwichtige en transparante publiek-private samenwerking te bekomen, die ten dienste staat van de Brusselse werkzoekenden en de sectoren.

Lees meer

Vooropleiding social profit voor anderstaligen

VDAB organiseert een vooropleiding social profit voor anderstaligen. Deze opleiding start in augustus 2019 en is geschikt voor personen die graag in de zorgsector willen werken en hun Nederlands willen verbeteren. 

Lees meer

Positieve acties op de arbeidsmarkt

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, zitten er vandaag nog heel wat werkzoekenden met een migratieachtergrond op de reservebank. Mensen met heel wat talenten en competenties die niet worden aangesproken, noch ingezet. Volgens het Minderhedenforum moet de nieuwe regering resoluut de kaart trekken van een doelgroepenbeleid mét positieve acties. 

Lees meer

Beleidsprioriteiten onderwijs en vorming voor het Vlaamse regeerakkoord

Het Vlaams departement Onderwijs en Vorming heeft een uitgebreid rapport met beleidsprioriteiten en voorstellen gepubliceerd om de volgende Vlaamse Regering te inspireren bij de opmaak van het nieuwe regeerakkoord.

Lees meer

Zoek een artikel